[ad_1]
Matebook 14 جدیدترین اولترابوک هواوی در بازار ایران است. این لپ تاپ با طراحی شیک، کیفیت ساخت عالی، نمایشگر عالی با کیفیت لمسی و سخت افزاری پیشرفته در رده اولترابوک های پیشرو قرار می گیرد و می تواند به جایگاه هواوی در بازار لپ تاپ بیفزاید. در این ویدیو با هواوی میت بوک 14 بیشتر آشنا می شویم.
بررسی Huawei Matebook 14
یک ویدیو از یوتیوب تماشا کنید
https://www.youtube.com/watch?v=qAFWkBIdiGE
ویدیو را از آپارات ببینید
مشخصات Huawei MateBook 14
- صفحه نمایش لمسی 14 اینچی، 1440 در 2160 پیکسل
- پردازنده نسل یازدهم اینتل Core i7-1165G7
- 16 گیگابایت رم DDR4
- 512 گیگابایت PCIe SSD
- صفحه کلید دارای نور پس زمینه
- اسکنر اثر انگشت
- باتری استاندارد 56 وات ساعت
- وای فای 6 و بلوتوث 5.1
- وزن 1.49 کیلوگرم
- قیمتی در حدود 39 میلیون تومان
طراحی و ساخت با کیفیت
لپ تاپ های هوآوی از همان ابتدا بسیار شبیه به مک بوک ها هستند. در مورد Matebook 14 هم همینطور است و با یک لپ تاپ زیبا، باکیفیت و خوش ساخت روبرو هستیم. هواوی هنوز تصمیمی برای طراحی مجدد لپ تاپ خود نگرفته است و در نتیجه میت بوک 14 شباهت زیادی به نسل قبلی خود و حتی خانواده میت بوک D. دارد. لبه های برش خورده و براق بدنه نیز ظاهری جذاب به این دستگاه بخشیده است.
کتاب راهنما 14 تقریبا 1.5 کیلوگرم آب غلاف این عدد معقولی برای یک لپتاپ 14 اینچی است و بین یک Zenbook 14 اینچی (1.4 کیلوگرم) و یک MacBook Pro 14 اینچی (1.6 کیلوگرم) قرار میگیرد. اندازه کلی دستگاه تقریباً مشابه مک بوک پرو 14 اینچی و کمی بزرگتر از Zenbook 14 است. برخلاف Matebook سری D، این لپ تاپ دارای یک قاب شیشه ای براق بر روی صفحه نمایش است. لبه صفحه نمایش بسیار کوچک است و به گفته هواوی نسبت ابعاد صفحه نمایش به کل بدنه تقریباً 90% برسید.
صفحه کلید MateBook 14 مانند نسخه های قبلی خود دارای دکمه های بزرگ با چیدمان استاندارد و فضاهای فاصله دار است. فاصله کلیدها به اندازه اکثر لپ تاپ ها بزرگ نیست، اما تجربه تایپ یکپارچه ای را به شما می دهد. رایج ترین دکمه های Home، End، PageUp و PageDown با ترکیب کلیدهای عملکردی (Fn) و کلیدهای جهت دار فعال می شوند. صفحه کلید این دستگاه بر خلاف سری Mitbook D چراغ های عقب اما شدت نور بسیار کم است و فقط در محیط تاریک قابل مشاهده است. ظاهر وب کم در داخل کیبورد و بین کلیدهای F6 و F7 بخشی از تصمیم عجیب هواوی است که همچنان پابرجاست.
تبلت Matebook دارای 14 اندازه است و استفاده از آن لذت بخش است. این تاچ پد به خوبی کار می کند و با پشتیبانی از درایورهای Microsoft Precision و حرکات چند لمسی، تجربه ویندوز را به سطح بالاتری می برد.
MateBook 14 از نظر پورت ارتباطی تفاوت چندانی با نسل قبلی ندارد. لبه سمت راست میزبان دو درگاه USB 3.2 Gen 1 A است و لبه سمت چپ دارای درگاه USB-C، درگاه HDMI و جک هدفون/میکروفون است. با استفاده از پورت USB-C می توانید لپ تاپ خود را شارژ کنید یا داده ها و عکس ها را انتقال دهید. این لپ تاپ از یایفای ی و بلوتوث 5.1 نیز پشتیبانی می شود. پشتیبانی Thunderbolt می تواند به جذابیت دستگاه بیفزاید، اما به نظر می رسد هواوی به این فناوری اعتقادی ندارد.
صفحه نمایش
هواوی در MateBook 14 از بهترین صفحه نمایش لپ تاپ استفاده کرده است.این صفحه نمایش با پنل IPS و وضوح 1440 x 2160 (پیکسل) (2K) کیفیت تصویر بی نظیری دارد و محیط ویندوز را جذاب تر می کند. تراکم 185 پیکسل در هر اینچ در دنیای لپ تاپ ها بسیار مطلوب است و تشخیص پیکسل ها در صورت استفاده معمولی دشوار است.
صفحه نمایش Matebook 14 با مدیریت فضای رنگی 100% sRGB همچنین می توان از آن برای طراحی استفاده کرد. نسبت کنتراست 1500: 1 نیز تجربه بصری شما را کامل می کند. حداکثر روشنایی صفحه نمایش مطابق با هواوی 300 عمدا و من هیچ مشکلی برای خواندن صفحه در طول مدت استفاده از آن ندارم. البته به دلیل روکش بودن صفحه نمایش، در محیطی پرنور، همچنان می توانید تصویری از محیط یا خودتان را روی صفحه نمایش ببینید.
صفحه نمایش MateBook 14 از لمس نیز پشتیبانی می کند و می تواند تا 10 لمس را به طور همزمان تشخیص دهد. البته اجرای ویندوز روی صفحه نمایش لمسی لپ تاپ کار سختی نیست و باعث کثیف شدن دائمی صفحه نمایش می شود، اما استفاده از برخی برنامه ها و بازی های سازگار با صفحه نمایش لمسی مانند طرح های رنگی یا اشکالات کند می تواند شما را خوشحال کند. با افزودن قابلیت اجرای اپلیکیشن های اندروید در ویندوز 11 می توان آینده روشنی را برای صفحه نمایش های لمسی در ویندوز متصور شد.
سخت افزار و عملکرد
Huawei Matebook 14 از پردازنده نسل یازدهم اینتل Core i7-1165G7 این یکی از قدرتمندترین پردازنده های دنیای اولترابوک است. این پردازنده با 16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت PCIe SSD با سرعت بالا عرضه می شود. ترکیب سخت افزاری این دستگاه پاسخگوی نیاز تمامی کاربران به جز گیمرهای حرفه ای است.
برای ارزیابی سخت افزار MateBook 14 ابتدا به سراغ حافظه SSD می رویم. هواوی در این کامپیوتر از SSD PS5013 شرکت تایوانی Phison استفاده می کند که بر خلاف انتظار متعلق به نسل سوم حافظه PCIe است. نتایج تست نشانه گذاری دیسک کریستالی نیز نشان می دهد که حداکثر سرعت خواندن و نوشتن در این حافظه به ترتیب حدود 2500 و 1950 مگابایت بر ثانیه است.
سرعت 2.5 گیگابایت در ثانیه کم نیست و هنگام بوت کردن ویندوز یا اجرای برنامه ها احساس کندی نخواهید داشت. با این حال، نتایج فوق کمتر از تمام لپتاپهای هواوی است که تاکنون در دیجیاتو بررسی شده است – حتی نسخه سال گذشته. به عنوان مثال، مدل 2021 Mitobook 15 در این تست به خروجی 3400 و 2700 مگابایت در ثانیه دست می یابد. انتخاب نوع حافظه SSD را می توان یکی از تصمیمات غیرمنطقی هواوی در این لپ تاپ دانست، به خصوص که اکثر رقبا دارای حافظه های نسل چهارم هستند.
من از SineBanch برای تست عملکرد پردازنده MateBook 14 core استفاده کردم.در هر دو حالت تک محوره و چند محوره، برنامه تمام توان CPU را برای نمایش تصاویر سنگین و پیچیده مصرف می کرد. در تصویر زیر می توانید نتایج را مشاهده کنید.
نسل یازدهمین پردازنده اینتل Core i7-1165G7 دارای امتیاز 1508 در حالت تک هسته ای و 5736 در حالت چند هسته ای است. نتایج تست تک هسته ای این پردازنده جزو 11 نسخه برتر است. در قالب چند هسته ای، نمرات قابل قبول است. جالب اینجاست که Matebook D15 2021 با پردازنده Intel Core i5-1165G7 کمی بهتر از Matebook 14 در تست چند هسته ای 5777 نقطه ای عمل کرد.
تست Mark 10 PC ظرفیت کلی سخت افزار را برای عملیات روزانه، تولید محتوای دیجیتال و بهره وری اندازه گیری می کند. نتایج اجرای این برنامه بر روی MateBook 14 را در زیر مشاهده می کنید.
با کسب امتیاز 4941 در میت بوک D15 2021 در این تست، می توان گفت که میت بوک 14 برای استفاده عمومی و حتی تولید محتوای دیجیتال کمی بهتر عمل می کند، اما تفاوت ها به اندازه ای نیست که پتانسیل کامل میت بوک 14 را ارائه دهد.
یکی از ویژگی های برجسته Matebook 14 سیستم خنک کننده حرفه ای است. این دستگاه با اینکه کارت گرافیک مجزا ندارد اما از دو فن برای خنک سازی سخت افزار استفاده می کند. این دو فن به همراه دو لوله مسی بزرگ از حد انتظار کارآمدتر بودند. طبق تجربه من، حتی پس از 30 دقیقه تست دقیق قفسه سینه و حداکثر مصرف انرژی CPU، بدنه دستگاه گرم نمی شود و هیچ تغییری در عملکرد رایانه ایجاد نمی شود.
پخش کننده صدا
Huawei Matebook 14 از دو بلندگو با قدرت نامشخص برای پخش صدا استفاده می کند که نسبت به سری Matebook D بسیار بلندتر و کیفیت بسیار بالاتری دارد. بلندگوهای این لپ تاپ برای پخش موسیقی و تماشای فیلم ایده آل هستند و شما را راضی نگه می دارند. طبق تجربه من، این لپ تاپ حداقل دو برابر میت بوک D و کمی بیشتر از Zenbook 14 حجم دارد، اما طبیعتاً به مک بوک پرو 2020 نمی رسد. هواوی همچنان از این لپ تاپ استفاده می کند. 4 عدد میکروفون از آن استفاده کنید تا برای مکالمه مشکلی نداشته باشید.
باتری و شارژر
دفترچه یادداشت 14 باتری استاندارد 56 وات ساعت قابلیت های مشابه Mitobook D14 و حدود 30 درصد بیشتر از Mitobook D15 دارد. نتایج تست باتری رایانه شخصی نشان می دهد که این لپ تاپ در استفاده معمولی در صورت اتصال به وای فای حدود 10 ساعت همراه شما خواهد بود و دارای روشنایی صفحه نمایش 50 درصدی است.
برای مقایسه، D15 2021 با باتری 42 واتی در این آزمایش حدود 8 ساعت زمان می برد و M14 2020 با باتری 56 واتی به 13 ساعت زمان خیره کننده دست می یابد. البته سخت افزار و نمایشگر قدرتمند این لپ تاپ نسبت به دو مدل دیگر قدرت بیشتری مصرف می کند.
شارژر 65 واتی با Matebook 14 می تواند تا 45 درصد از ظرفیت باتری را در نیم ساعت شارژ کند، اما شارژ کامل آن بیش از 2 ساعت طول می کشد.
خلاصه
Huawei Matebook 14 یک اولترابوک زیبا، خوش ساخت و باکیفیت از شرکت هواوی است و یکی از بهترین لپ تاپ های میان رده بازار است. این دستگاه تمام نیازهای شما را برای استفاده عمومی و نیمه دستی بلاگینگ برآورده میکند و میتوانید انتظار ویرایش ویدیوی ساده را داشته باشید یا دیگر نیازی به بازی نداشته باشید. نمایشگرهای لپ تاپ نیز به راحتی از رقبا پیشی می گیرند و آن را بسیار کاربرپسند می کنند.
استفاده از SSD های نسل سوم با سرعت کمتر از حد انتظار، کیفیت پایین صفحه کلید و البته قیمت نسبتاً بالا را می توان از ضعف های بزرگ میت بوک 14 دانست اما اگر از طرفداران هواوی هستید یا از محصولات دیگری استفاده می کنید. MateBook 14 این شرکت می تواند ارتباطی هوشمند و کارآمد با آنها ایجاد کند.
[ad_2]