رنگنیک یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که بیشتر به عنوان میان وعده یا شام استفاده می شود.
به گزارش صبحگاهی، رنگنیک یک دسر خوشمزه و بسیار مقوی است که بیشتر در ماه مبارک رمضان برای افطار و سحری تهیه می شود. رانیک یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه جنوب کشورمان است.
مواد لازم برای 6 نفر
2 لیوان آرد سفید
100 گرم گردو
خرما 250 گرم
چربی 200 گرم
نصف قاشق دارچین
پودر هل نصف قاشق
پودر پسته یا شکر نارگیل برای تزیین
دستور پخت:
ابتدا کره را از یخچال خارج کرده و کنار می گذاریم تا در دمای اتاق کمی نرم شود.
آرد را الک می کنیم و یک تابه متوسط را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و آرد را داخل آن می ریزیم.
سپس روغن را اضافه کرده و با قاشق مواد را مخلوط کرده و مدام تفت دهید تا روغن کاملا ذوب شود.
سپس دارچین و پودر هل را به مواد اضافه می کنیم و می پزیم تا عطر هل و دارچین کاملا گرفته شود.
بعد از حدود 2-3 دقیقه ظرف را از روی آتش برمی داریم.
به پخت ادامه می دهیم تا مواد از حرارت تابه نسوزند.
خنک سازی مواد رنگدانه
مواد رنگی که از روی حرارت کمی محو شده است می گذاریم خنک شود و شروع به تمیز کردن هسته خرما می کنیم که با ماسوره اتوماتیک پاک می کنیم.
آن را خشک می کنیم و هسته را از طرف دیگر می گیریم.
سپس داخل خرما به جای مهره یک مهره می گذاریم و در ظرفی که برای رنگ آمیزی آماده کرده بودیم می گذاریم.
ظرف کاملا پر شده است. می توانید بنا به سلیقه خود کف دست ها را دور از هم یا کنار هم قرار دهید.
سپس مخلوط آرد و روغن را که در خرما سرخ کرده و خنک کردیم میریزیم.
تا کاملا روی خرماها را بپوشاند و سپس ظرف را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا رنگ آن سفت شود و فرم بگیرد.
ظرف رنگی را بعد از بیرون آوردن از یخچال با انواع مغزها مانند بادام و پسته آسیاب شده یا خرد شده یا شکر نارگیل و پودر نارگیل روی آن را تزیین می کنیم و با چاقو به هر شکلی که دوست دارید می ریزیم. مانند مربع یا لوزی را می بریم.
می توانید ابتدا رنگ ها را قالب زده و در ظرفی بریزید و سپس تزئین کنید.
بعد رنگ ها را با کفگیر در ظرف مورد نظر می گذاریم و در صورت عدم استفاده از رنگ ها.
در یخچال می گذاریم و بعد استفاده می کنیم.