[ad_1]
سلامت مردان در خطر است؛ اینها با آمار جمع آوری شده از وضعیت سلامت آنها نشان داده شده است. در هفته سلامت مردان، 97 درصد مردان ایرانی حداقل یک عامل خطر عمده در سبک زندگی خود داشتند، 50 درصد چاق، 89 درصد سوء تغذیه، 31 درصد فعالیت بدنی ناکافی، 20 درصد سیگار کشیدن روزانه و 18 درصد داشتند. فشار خون بالا دارند.
به گزارش همشهری، به گفته جلیل حسینی، رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میزان مرگ و میر در پسران زیر 5 سال، قد کوتاه و لاغر، میزان ابتلا به HIV حتی در شاخص ها گزارش اهداف توسعه پایدار 2019، بالاتر است. مردان 1.7 برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلا به سل، 1.75 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از خودکشی و دو برابر بیشتر از زنان در معرض خطر مرگ ناشی از تصادفات جاده ای هستند. به گفته وی، فراتر از همه اینها، سومین علت مرگ ناشی از سرطان پروستات در مردان است.
بر اساس آخرین آمار نرخ سرطان در کشور، تعداد موارد جدید ابتلا به این بیماری 135 هزار نفر در سال، 169 مورد در هر 100 هزار نفر، نسبت مردان 52 درصد از 70 تا 180 مورد در هر 100 هزار نفر است. و 48 درصد برای زنان یعنی 65 درصد. 160 مورد در هر 100000 نفر. سه نوع شایع سرطان در مردان، پروستات، معده، روده بزرگ و در زنان، سینه، روده بزرگ و تیروئید است. مطالعات نشان می دهد که از هر هشت زن، یک زن و از هر 11 زن، یک زن در دنیا بر اثر نوعی سرطان می میرند.
اردیبهشت ماه سال جاری بود که رضا ملک زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرپرست تیم پیشگیری از سرطان، بر اساس نتایج این مطالعه، اعلام کرد که موارد جدید سرطان در ایران 43 درصد افزایش یافته است. 1995. و 1404. «پیش بینی می شود تعداد موارد جدید سرطان در ایران از 112000 مورد ثبت سرطان افزایش یابد، به جز سرطان پوست در سال 95، 160000 مورد در سال 1404 برآورد شده است که به معنای افزایش 43 درصدی است. در دوره، موارد جدید سرطان با تیروئید 114 درصد، پروستات 67 درصد، سینه 63 درصد، روده 54 درصد مرتبط است.
علی قنبری مطلق، رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، با اشاره به این مطالعه به همشهری گفت: آمار منتشر شده برای این مطالعه برای سالهای 1394 تا 2025 پیشبینی شده بود، اما پیشبینی تاکنون تعداد مبتلایان را در حدود سالهای 1394 تا 2025 نشان میدهد. او گفت: 5 درصد. او اما به نکته دیگری اشاره می کند و آن تغییر الگوی سرطان در مردان ایرانی است: «آنچه تغییر کرده، جایگزینی سرطان معده به جای سرطان پروستات در مردان ایرانی است، یعنی از سال 95، معده. سرطان اولین علت سرطان معده برای مردان برای سالها بوده است.
سبک زندگی طبقه بندی سرطان را تغییر می دهد
وی گفت: یکی از مهم ترین دلایل تغییر سبک زندگی و به دنبال آن شرایط علل اجتماعی و اقتصادی نوع سرطان و عدم تحرک در همه جامعه گزارش شده است که 60 درصد از جمعیت بالاتر از سن 18 سال گفته می شود. کم تحرک باشد و 60 درصد از جمله مردان، ترکیب اضافه بار آبدار باعث افزایش کلسترول و دیابت می شود.» البته نباید فراموش کرد که سیگار باعث بروز این بیماری ها می شود که در کشور افزایش یافته است.
بررسی ها نشان می دهد که 13 درصد از جمعیت جهان چاق هستند و ایران از این نظر رتبه ششم جهان را دارد. قنبری با بیان اینکه مجموع این عوامل منجر به افزایش سرطان پروستات در مردان و سرطان سینه در زنان شده است، می گوید: البته این کاهش، مداخلاتی است که در 3 تا 4 دهه گذشته انجام شده و اکنون آثار خود را نشان می دهد. ” به گفته وی، این مجموعه اقدامات باعث می شود سرطان معده در رتبه دوم و سرطان پروستات جایگزین شایع ترین سرطان در مردان شود. سرطان کولورکتال همچنان در رتبه سوم قرار دارد. این سرطان نیز به دنبال تغییر سبک زندگی، کم تحرکی و چاقی افزایش یافت و دومین سرطان شایع در زنان شد.
اگرچه میزان ابتلا به سرطان در ایران بالا است، اما تحقیقات نشان می دهد که میزان ابتلا به سرطان در ایران سالانه 169 در هر 100 هزار نفر است، اما در دنیا این رقم 201 در هر 100 هزار نفر است. همچنین میزان بروز سرطان در مردان و زنان ایرانی 180 در هر 100 هزار و 160 در هر 100 هزار نفر است و در مقایسه با میانگین جهانی 222 در هر 100 هزار و 186 در هر 100 هزار نفر، رقم کمتری را نشان می دهد. رئیس اداره مبارزه با سرطان وزارت بهداشت نیز گفت. وی گفت: سن سرطان در ایران به دلیل جمعیت مرطوب آن حدود 10 سال کمتر از سایر کشورها است. در مورد شایع ترین سرطان معده باید گفت که ایران یکی از معدود کشورهایی است که سرطان معده شایع ترین سرطان در مردان است، اما در حال حاضر دومین سرطان شایع معده، وضعیت ایران مانند سایر سرطان ها است. کشور. در کشورهای دیگر، سرطان پروستات عامل اصلی سرطان در مردان است: «به طور کلی، سرطان هایی مانند STI یک عامل واحد نیستند و سرطان سینه در مردان به هورمون های زنانه و مردانه، چاقی و سرطان سینه وابسته است. زندگی کن و غیره. آنها باعث جهش سلولی و در نهایت این بیماری ها می شوند.»
مردان 50 ساله و بالاتر باید مراقب باشند
می توان گفت که مردان توجه چندانی به مراجعه به پزشک برای درمان ندارند، مطالعات نشان می دهد که زنان به طور دوره ای به دنبال درمان و غربالگری هستند و این امر باعث می شود که تشخیص سرطان در زنان سریعتر از مردان باشد. رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، بر اساس نتایج ارزیابی ریسک بیماریهای غیرواگیر در ایران یا رویههای انجام شده در ایران در سال 2021، دریافت که در سالهای اخیر سطح دانش و عملکرد آن بالا رفته است. سلامت شخصی انسان بهتر می شود، به بیماری اولیه منجر شد، اما بررسی ها، و همچنین پزشک، به عنوان یک پزشک، به عنوان پزشک، به عنوان یک پزشک، به عنوان یک پزشک، به عنوان یک پزشک، به عنوان یک پزشک، به طور کلی است این آزمایشات.» به گفته وی، مردان بالای 50 سال باید از این علائم آگاه باشند:
توجه به علائم مشکوک مانند تحریک پذیری، خونریزی، مشکل در ادرار کردن و نیاز به دفع بیشتر ادرار به خصوص در شب ممکن است نشانه خطر ابتلا به سرطان پروستات باشد. وی ادامه داد: بدیهی است در بسیاری از موارد هیپرپلازی خوش خیم پروستات با این علائم تشخیص داده شده است، اما در هر صورت باید تحت نظر باشد و افراد به شبکه بهداشت و درمان یا اورولوژیست مراجعه کنند.
به گفته وی، بیشترین ابتلا به سرطان پروستات در مردان بالای 50 و 60 سال است و در سن هرم بیماری تغییری در کشور ایجاد نشده است. اما به طور کلی این کشور در آینده با افزایش موارد سرطان مواجه خواهد شد. وی همچنین با بیان اینکه وجود سرطان زنانه در یکی از اعضای خانواده در مرحله اول می تواند خطر ابتلا به سرطان را در مردان آن خانواده افزایش دهد، توضیح می دهد: «مطالعات نشان می دهد که اگر در یکی از اعضای خانواده سرطان پروستات وجود داشته باشد، احتمال ابتلای آنها به سینه بیشتر است. سرطان.” در بین زنان آن خانواده رو به افزایش است، اما ثابت نشده است که برعکس، یعنی از زن به مرد است».
[ad_2]