[ad_1]
ماجرای تماشاگران در ورزشگاه ایران مربوط به دو هفته و نیم یا دو ماه گذشته نیست. این موضوع به ابتدای لیگ برتر ایران برمی گردد. از آن زمان تا پیش از آغاز هفته بیست و یکم لیگ برتر، تماشاگران اجازه ورود به ورزشگاه فوتبال را ندارند. به جز سه مورد که به آن مشروط می گویند، فوتبالدوستان هرگز اجازه ورود به ورزشگاه را برای تشویق تیم محبوب خود به خصوص تیم ملی، استقلال و پرسپولیس ندارند. بهانه از ابتدا همین بود: شیوع ویروس کرونا.
محدودیتهایی برای ورزشگاههای فوتبال ایجاد شد و فعالیتهای فرهنگی، هنری، مذهبی و اجتماعی در این مدت با شور و شوق علاقهمندان برگزار شد. اکنون این پدیده گاهی با ظرفیت 100 درصد و گاهی با ظرفیت کمتر رخ داده است. حقیقت ماجرا این است که او هرگز بدون آنها زندگی نکرد. تکرار می شود که چرا تجمع در مناطق دیگر، حتی در خانه، آزاد و مجاز است، اما استادیوم های فوتبال نه. این سوال بارها پرسیده شده است، اما خوشبختانه کسی نتوانسته به آن پاسخ دهد.
در این میان اتفاق هیجان انگیز دیگری نیز رخ داد که مدیر ورزشی فوتبالیست ایرانی را “بی کفایت” یا “بزدل” کرد. نارسایی به توانایی های بالقوه آنها در زندگی روزمره مربوط نمی شود و صرفاً بحثی است در مورد داشتن مخاطب در زمین فوتبال. در حالی که تماشاگران اجازه ورود به ورزشگاه روباز فوتبال را نداشتند، فدراسیون بسکتبال با کسب مجوز 30 درصدی برای حضور تماشاگران در تیم ملی سوریه همه را شگفت زده کرد.
منظور «همه» مسئولان فدراسیون فوتبال ایران است که خواسته یا ناخواسته در این عرصه به خواب رفته اند. اکنون مشکل پیچیده تر شده است. چطور می شود که هواداران بسکتبال در پاییز اجازه ورود به ورزشگاه را ندارند، اما هواداران فوتبال اجازه ورود به ورزشگاه «باز» را ندارند؟ برای رسیدن به اصل داستان باید بر اصطلاحات محیط داخلی و خارجی تاکید کرد. بی توجهی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران ربطی به فدراسیون جدید ندارد و «بی صلاحیتی» در این پرونده از زمان حضور شهاب الدین عزیزی خادم آغاز شد و ادامه یافت.
پشت سر است؟
تحلیل بر اساس محتمل ترین واقعیت ها این است که فدراسیون فوتبال ایران به دلیل تهدید فیفا برای اجبار زنان به ورزشگاه، اغلب بدون تماشاگر بازی های لیگ برتر را تماشا می کند. تحلیل ها می گویند که فیفا ممکن است به بهانه شیوع ویروس کرونا اخراج شود، اما مقامات فعلی دولت نمی توانند به تماشاگران زن اجازه ورود به ورزشگاه را بدهند. این وضعیت اما چندی پیش توسط حسن کمرفی فر، دبیرکل فدراسیون فوتبال رد شد. او به پادکست فوتبال 360 گفت: «اصلا اینطور نیست و ما هیچ نگرانی از این بابت نداریم. همانطور که گفتم تمام تلاشمان را کردیم و سه روز پیش توانستیم یک قدم جلوتر برویم و 30 درصد به دست بیاوریم. مجوز حضور به دلیل اینکه چند روز پیش ستاد ملی مبارزه با فساد کرونا مجوز تماشاگر برای یک رشته ورزشی را صادر کرد، بلافاصله تشکیل جلسه دادیم و گفتیم چرا این مجوز برای فوتبال صادر نمی شود.
ادعای دبیرکل در این زمینه در شرایطی مطرح می شود که «نارسایی» ناشی از آن در این زمینه بارزتر است. در واقع اگر به دلیل تهدیدات احتمالی فیفا بتوان این مقام سابق فوتبال ایران را «دروغگو» خطاب کرد، صحبت های جدید نشان از سهل انگاری و شاید ناکافی بودن دارد. اگر تهدیدی از سوی فیفا وجود ندارد، چرا مسئولان فدراسیون فوتبال تلاشی برای ورود تماشاگران به ورزشگاه نمی کنند؟ بدتر از آن، ورزشهایی مانند بسکتبال که طرفداران کمتری نسبت به فوتبال دارند، مجوز تماشاگر دریافت میکنند، اما فوتبالیستها با وجود محیط امنتر نمیتوانند این کار را انجام دهند؟ اگر این توضیحی از بی کفایتی مدیر و مدیر فعلی در 9 ماه پیش نیست، به چه معناست؟
آیا دربی مخاطب دارد؟
حالا پس از ماهها غفلت، برخی مسئولان فدراسیون فوتبال از خواب بیدار شدهاند و به این نتیجه رسیدهاند که نمیخواهند اتحادیههای دیگر در این زمینه آنها را شکست دهند و انتظار دارند که تماشاگران به ورزشگاه استقلال راه یابند. تطبیق حساس و پرسپولیس صادر خواهد شد. این موضوعی است که حسن کامرانی فر به آن اشاره می کند و می گوید مجوزهای لازم داده می شود. پس از پایان مسابقه (بسکتبال)، تماشاگران حاضر به حضور در مسابقه فوتبال شدند و ما مشتاقانه منتظریم تا به زودی شاهد حضور تماشاگران در مسابقه فوتبال باشیم… توجه به دربی به عنوان یک بازی جذاب و عملکرد تماشاگران می تواند بر این جذابیت بیفزاید. . ، برنامه ما این است که 26 اسفند شاهد حضور هواداران دو تیم در ورزشگاه باشیم. گفتگوهای ما با ستاد ملی کرونا بر این اساس است. او در نهایت قول داد که این بازی با حضور تماشاگران برگزار شود.
اما این موضوع بیش از پیش جذاب شد و روز گذشته پس از انتشار این خبر، دکتر غلامرضا نوروزی، رئیس فدراسیون ورزش که در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور حضور دارد، این ادعای فوتبالی را تکذیب کرد. دبیرکل کنفدراسیون اصناف در گفتگو با تسنیم، آخرین جلسه برگزار شد، نه صحبتی مبنی بر حضور تماشاگران در مسابقه فوتبال، نه پاسخ و نه نامه ای از سوی کنفدراسیون انجام شد. فدراسیون فوتبال باید به این موضوع پایبند باشد، تا کنون اتفاق جدیدی رخ نداده و تغییری در وضعیت موجود صورت نگرفته است.
با چنین صحبت هایی، سوال از ترس یا ناتوانی مسئولان فدراسیون فوتبال در اجازه ورود تماشاگران به ورزشگاه همچنان به قوت خود باقی است. آیا بالاخره باید شغلی پیدا کنند و اعلام کنند که در این زمینه قدرت تصمیم گیری ندارند یا مانند بسیاری از موارد باید منتظر چراغ سبز آموزش عالی باشند؟ تجربه به این سوال پاسخ داده است، اما اینکه این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، محل بحث است.
[ad_2]