[ad_1]
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه علم به کلام علی(ع) در خطبه است نه خطبه، می گوید: الان خیلی از سخنان امام در نهج البلاغه نیامده است; پس باید امام را با موعظه شناخت نه با موعظه.
به گزارش ایسنا، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی از طلاب شیعه در تاریخ 1395/02/16 در همایش بین المللی نهج البلاغه «رجال در سطح نهج البلاغه» در اسلام برگزار شد. دانشگاه آزاد اصفهان (خوراسگان) گفت: به همت علی ابن ابی طالب نهج البلاغه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: گاهی در غدیر از علی(ع) و گاهی در نهج البلاغه از این امام و گاهی در آیات قرآن از علی(ع) می گوییم، ایشان بنده خاص خدا بودند.
این مرجع سلوکی شیعه بهترین راه را می داند که علی (ع) را بعد از قرآن و کلام پیامبر را کلام امام علی (ع) در نهج البلاغه معرفی کند و بگوید علم به کلام علی است. در خطبه نه خطبه، بیان حضرت در نهج البلاغه فعلی نیامده است. باید امام را با خطبه آشنا کرد نه خطبه و سید رضی خطبه را نقل کرد.
آیت الله جوادی آملی می فرمایند: آموزه عالی توحید که از خدا صحبت می کند مهم است. حضرت در نهج البرغه خود را معرفی کرد. من یک پیامبر هستم.
وی به نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: در این نامه حضرت علی (ع) می فرماید: آنچه انجام داده ام این است که قرآن را از اسارت آزاد کرده ام و اسلام را از بردگی آزاد کرده ام. هیچکس نباید به نام دین به آزادی اشاره کند.»
وی افزود: مردم در نامه ای به مالک اشتر ساختار عمودی حرم را معرفی کردند. مردم ما که انقلاب و جنگ هشت ساله را رقم زدند هنوز ستون ایمان هستند. ستون های دیوار قابل تجاوز نیست. آزادگان ایمان را حفظ کردند و کنفرانس نهج البلاغه آنها را زنده نگه داشت.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه لازم است همه ما نهج البلاغه را بیاموزیم و باسواد شویم، گفت: امام علی(ع) آن چیزی نیست که در نهج البلاغه آمده، در همه نهج ها آمده است. البلاغه مهم این است که نهج البلاغه را در دستور کار قرار دهید تا بخشی از وظیفه خود را در قبال این حضرت انجام دهید.
[ad_2]